Jak odblokovat účet pro reklamu

Přišlo vám od společnosti Meta podivné oznámení o zablokování vašeho reklamního účtu bez vysvětlení důvodu? Dostali se do vašeho účtu hackeři? Žádnou paniku, máme pro vás návod, jak reklamní účet obnovit a zabránit dalšímu blokování.

Co dělat, když Meta zablokuje váš reklamní účet?

Společnost Meta bojuje proti podvodům, nežádoucímu spamu a dalším praktikám, které jsou v rozporu s reklamními pravidly na jejích platformách.



Den co den proto kontroluje obrovské množství obsahu. Používá k tomu roboty zjišťující porušování pravidel a následně omezují činnost účtů, které tato pravidla porušují. Zablokování účtu není nic neobvyklého a může se to stát komukoli.



Proč společnost Meta zablokovala váš účet?

Existuje řada důvodů, proč se to může stát:

  1. Porušení zásad reklamy: pokud vaše reklamy nebo jejich obsah porušují zásady, může být váš účet zablokován. Například pokud reklamy obsahují závadný obsah, dezinformace nebo jsou považovány za spam.

  2. Opakované porušování zásad: Pokud jste byli v minulosti varováni nebo zablokováni a nadále porušujete zásady, může být váš účet opět zablokován.

  3. Podezřelá aktivita: Pokud váš účet vykazuje podezřelou aktivitu, například neobvyklé zvýšení výdajů na reklamu, pochybné zdroje plateb nebo neobvyklé změny nastavení účtu, může společnost Meta zablokovat váš účet za účelem ochrany před podvodnou činností a hackery.



Jak postupovat?

Pokud se dostanete do situace, kdy je váš reklamní účet zablokován, je důležité jednat rychle. Zde je postup, který byste měli zvážit:

  • Nejprve se ujistěte, že váš reklamní účet nebyl napaden hackery. Pokud máte podezření, že k tomu mohlo dojít, okamžitě změňte heslo a odhlaste se ze všech aktivních zařízení prostřednictvím nastavení účtu. Poté projděte všechny účty ve Správci firem a zkontrolujte, zda v nich nejsou osoby, které by tam neměly být.

  • Zkontrolujte své reklamy a ujistěte se, že jste neporušili zásady reklamy. Zjistíte-li, že jste některé z těchto zásad nedodrželi, zkuste je nejprve odstranit. Informace o reklamách, které byly zablokovány, najdete v této části.



  • V aplikaci Business Manager přejděte do sekce Kvalita účtu, která vám poskytne informace o důvodu zablokování a nabídne vám možnost odvolání. Váš případ bude přezkoumán skutečnou osobou, a pokud bude zjištěno, že nedošlo k porušení zásad, bude váš účet odblokován.

  • Kontaktujte podporu. Pokud nevidíte žádný jasný důvod zablokování nebo se domníváte, že jde o chybu, můžete kontaktovat podporu společnosti Meta. Vysvětlete svou situaci a požádejte o přezkoumání svého účtu. Podporu společnosti Meta můžete kontaktovat prostřednictvím tohoto odkazu.

  • Buďte trpěliví. Proces přezkoumání účtu a odblokování může nějakou dobu trvat -– můžou to být 3 dny, ale i 3 měsíce.

Jak se vyhnout blokování ze strany společnosti Meta?

  • Řiďte se zásadami reklam. Před spuštěním reklamy zkontrolujte, zda neobsahuje nevhodný obsah.

  • Zkontrolujte své webové stránky. Meta hodnotí nejen reklamy a reklamní účty, ale také webové stránky, na které reklamy odkazují. Ujistěte se, že vaše webové stránky obsahují podmínky a zásady ochrany osobních údajů. Zkontrolujte správnou funkčnost všech tlačítek a odkazů na svých webových stránkách. Ujistěte se, že váš web neobsahuje zakázaný obsah, který je v rozporu se zásadami společnosti Meta.

  • Udržujte své platební údaje aktuální. Ujistěte se, že vaše platební údaje jsou správné a aktuální. Nezapomeňte je pravidelně aktualizovat a sledovat, abyste předešli případným problémům s platbami.

  • Nikdy nepoužívejte platební kartu ze zablokovaného účtu na jiném. Pokud použijete stejnou kartu, Meta automaticky zablokuje i váš nový propagační účet.

  • Abyste zabránili ztrátě dat, můžete sdílet přístup k pixelům a publiku Meta se záložním správcem.

  • Zvyšte zabezpečení svého účtu. Zapněte dvoufaktorové ověřování na svém soukromém profilu i na účtu Business Manager. Samotnému útoku hackerů sice nezabráníte, ale dozvíte se o něm mnohem dříve a můžete začít situaci řešit dříve.

Všichni se shodneme na tom, že nejlepší je se do této situace vůbec nedostávat. Proto doporučujeme prostudovat aktuální pravidla pro inzerci, která najdete na tomto odkazu, a dodržovat bezpečnostní opatření, která vás před hackery ochrání.